Avocat

Profesia de avocat este una dintre cele mai nobile dintre cate exista. Alaturi de medici, preoti, psihologi, avocatii sunt cei mai apropiati de cei care vin sa le solicite ajutorul.
Ciocarlan Diana Avocat
Avocatul este persoana in fata careia te destainui fara a-ti fi teama ca destainuirea ta nu este pe maini bune, iar acest lucru se intampla pentru ca nobila profesie de avocat il obliga pe practician la pastrarea cu sfintenie a secretului profesional.

Avocatul trebuie sa fie o persoana sociabila, sa fie un bun ascultator, un intelept sfatuitor, un desavarsit psiholog. Avocatul trebuie sa-ti inspire increderea de care ai nevoie pentru a incepe sa-i expui tot ce ai pe suflet si tot ce doresti sa realizezi legat de aplicabilitatea normelor juridice. Avocatul trebuie sa-ti fie mai intai prieten pentru a-ti deveni cel mai bun sfatuitor. El trebuie sa-ti fie aproape mai intai la rau pentru ca mai apoi sa se bucure, din umbra, de succesele pe care te-a ajutat sa le obti.
Un bun avocat nu-ti spune niciodata ca nimeni nu te poate infrange in demersul tau ci, daca este intelept, iti promite solemn ca va lupta cu toate fortele pe care legea i le-a oferit pentru ca problema ta sa fie rezolvata favorabil.

Dreptul penal reprezinta instrumentul prin care se apara cele mai importante valori sociale impotriva faptelor periculoase.
Romania, suveranitatea, independenta, unitatea si indivizibilitatea statului, persoana, drepturile si…

Vezi tot

Dreptul administrativ reglementeaza relatiile sociale ce apar in activitatea administratiei de stat sau in legatura cu aceasta, adica relatiile intre organele administrative si intre acestea si alte organe…

Vezi tot

Dreptul pozitiv (dreptul obiectiv) este divizat in doua mari ramuri fundamentale: dreptul public, care reglementeaza raporturile dintre stat si particulari, dreptul privat care reglementeaza …

Vezi tot

In vederea promovarii intereselor consumatorilor, statul a instituit un cadrul legal pentru protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential…

Vezi tot

Denumirea “drept comercial” sugereaza ideea ca dreptul comercial constituie o reglementare juridica, adica un ansamblu de norme juridice privitoare la…

Vezi tot

Proprietatea intelectuala este o forma de titlu legal care permite posesorului sa controleze utilizarea anumitor intangibile, cum ar fi idei…

Vezi tot

Intreaga activitate de transport se desfasoara pe baza contactului de transport incheiat intre transportator si…

Vezi tot

Daca apelati la un avocat specializat, sporiti sansele sa obtineti despagubirea sau indemnizatia de asigurare prin intermediul unei tranzactii extrajudiciare. In general, in orice…

Vezi tot

Dreptul Familiei este reprezentat de totalitatea normelor juridice care reglementeaza raporturile personale si patrimoniale ce izvorasc…

Vezi tot

Normele juridice apartinand Dreptului financiar si fiscal se afla intro stransa conlucrare, o delimitare este de altfel greu de facut: in timp ce normele…

Vezi tot

Dreptul international privat constituie o disciplina de sinteza, avand ca obiect de studiu raportul de drept privat cu element de…

Vezi tot

Raspunderea contraventionala in dreptul mediului Raspunderea contraventionala ocupa un loc important in sistemul reglementarilor privind…

Vezi tot

Dreptul muncii este ramura de drept care cuprinde normele juridice aplicabile relatiilor de munca individuale si colective ce se nasc intre patroni…

Vezi tot

Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurind cadrul necesar…

Vezi tot



EXPERTIZA: Drept Comercial, Drept Administrativ, Drept Bancar, Drept Civil, Drept Fiscal, Drept Penal, Dreptul Familiei, Dreptul Muncii

E-mail: office@dianaciocarlan.ro
Website: www.dianaciocarlan.ro

Experienta profesionala:
1. Decembrie 2011 – prezent, avocat colaborator in cadrul Cabinetului de Avocatura Ciochina Daniela
2. August 2011 – noiembrie 2011, Director Departament Juridic, Web Media Concept S.R.L.
3. Iulie 2011 – noiembrie 2011, editor colaborator, Editura Universul Juridic
4. Mai 2010 – iulie 2011, redactor colaborator, Editura Wolters Kluwer
5. Iunie 2007 – noiembrie 2009, asistent avocat in cadrul Societatii civile de avocati Vedinas, Bakirci si asociatii

Educatie si formare:
1. Master drept civil si procesual civil aprofundat, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Facultatea de Drept; domenii studiate: Drept civil, Drept procesual civil, Dreptul familiei, Drept international public, etc.
2. Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti; domenii studiate: drept constitutional, drept administrativ, dreptul muncii, drept penal si procesual penal, logica juridica, drept financiar si fiscal, etc.
3. Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Academia de Studii Economice din Bucuresti; domenii studiate: matematica, econometrie, statistica, fiscalitate, contabilitate, sistemul conturilor nationale, baze de date, managementul societatilor comerciale, marketing, modelarea deciziei financiar-monetare, drept comercial, etc.
4. Euroart, Actorie, teatru si film (3 ani)
5. Colegiul National Gheorghe Lazar; atestat de programator

Aptitudini si competente personale:
1. Limba materna: romana
2. Limbi straine cunoscute:
a. Limba engleza: avansat
b. Limba germana: mediu
c. Limba spaniola: incepator

Competente si abilitati sociale: persoana sociabila, comunicativa
Competente si aptitudini organizatorice: experienta in management de proiect si echipa; membra in Consiliul Facultatii de Drept.
Competente si aptitudini tehnice: asamblare, dezasamblare computere si alte accesorii PC
Competente si aptitudini de utilizare a calculatorului: Borland Pascal, C**, Fox pro, Access, Excel, Word, Photoshop, Flash Mx, etc.
Alte competente si aptitudini: tripla olimpica la Limba si literatura romana la nivel de Municipiu, dubla olimpica la germana si fizica; multiple lucrari de specialitate publicate in Revista Facultatii de Drept (Necesitatea mentinerii incriminarii infractiunii de incest, Evaziunea fiscala – studiu teoretic si practic 2006-2010, lucrare de licenta, Managementul proiectelor europene, Institutii de drept indian, Criminalii in serie, Dreptul naturii si legea umana, Dreptul de a nu fi supus torturii si altor pedepse sau tratamente inumane ori degradante in jurisprudenta CEDO impotriva Romaniei, Procesul de formare a comunitatilor europene, Clauzele abuzive in contractul de asigurare, Dreptul concurentei – Abuzul de pozitie dominanta, Reglementarea superficiei in noul cod civil, etc.).


Exercitarea profesiei de Avocat
Legea de exercitare a profesiei de avocat si Statutul profesiei de avocat leglementeaza si consolideaza caracterul autonom si liberal al avocatului, acesta fiind supus doar legii, statutului precum si regulilor eticii profesionale.

Avocatul este cel care are menirea de a traduce in termeni juridici si legali cat mai fidel interesele si dorintele clientului, de a-l conduce, asista si reprezenta pe client in interactiunea sa cu Justitia si cu Institutiile Statului. In acest sens, avocatul exercita o serie de activitati, printre care enumeram (conform Statutului):
redactarea si/sau furnizarea catre client, prin orice mijloace, dupa caz, a opiniilor juridice si informatiilor cu privire la problematica solicitata a fi analizata
elaborarea de opinii legale
elaborarea proiectelor de acte juridice (contracte, conventii, statute etc.) si asistarea clientului la negocierile referitoare la acestea
participarea in calitate de consultant la activitatea organelor deliberative ale unei persoane juridice, in conditiile legii
orice alte consultatii in domeniul juridic
intocmire si formulare, in numele si/sau interesul clientului, de cereri, notificari, memorii sau petitii catre autoritati, institutii si alte persoane, in scopul ocrotirii si apararii drepturilor si intereselor legitime ale acestuia
asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale, a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice, a institutiilor si a altor persoane juridice, pentru apararea si reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor
atestarea identitatii partilor, a continutului si a datei actelor prezentate spre autentificare
activitati de mediere
activitati fiduciare
activitati de stabilire temporara a sediului unor societati comerciale si inregistrarea acestora, in numele si pe seama clientului, a partilor de interes, a partilor sociale sau a actiunilor societatilor astfel inregistrate
elaborarea proiectelor de acte normative

Un element fundamental in relatia dintre client si avocatul sau il constituie increderea in corectitudinea informatiilor si datelor prezentate de ambele parti, precum si buna cooperare dintre cei doi, avand ca scop solutionarea cu succes a cazului.

Avocatii sunt constituiti in Barouri, toate barourile din Romania infiintate potrivit legilor privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat fiind membre de drept ale Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Nici un barou nu poate functiona in afara U.N.B.R.


avocat definitiv, avocat bun,avocat sector 2, avocat sector 6, avocat sector 1, avocat sector 3, avocat sector 4, avocat sector 5,birou de avocatura bucuresti, avocati celebri, birouri avocatura bucuresti, avocati online gratis, lista avocati baroul bucuresti,

avocat


error: Nu poti sa copiezi continutul, dar te invitam sa citesti!
Atinge pentru a ma suna!